Musiikin kuuntelu , suosikki bändit Camel, Kraftwerk,Rush, Zappa, Black Sabbath, Saga, Elo, Petri Nygård, Prodigy, Pink Floyd, Steve Vay, Joe Satriani, Mike Oldfield, Katri Helena.

Koulutus: ATK insinööri

Ammatti: Yritys Johtaja omassa yrityksessä, atk-laitteiden maastatuonti ja -vienti sekä niiden huolto ja kunnossapito.Yritys käsittää noin 50 työntekijää, joiden toimialaan kuuluu atk-mainonta huolto,verkon rakenteiden ylläpito sekä huolto.

Yrityksemme on myös tunnettu kommunikaatioalan ammattilainen jo vuodesta 1980 mm. LA tekniikka puhelin, internet puhelimet, tiedonvälitys, kotisivujen yritys mainonta ym.

Työpaikka: Oma yritys jossa työssä 50 henkilöä Olemme juuri listautuneet pörssiin.

Harrastukset:

Tietokoneet..80- luvun alusta lähtien ....Commodore 64 Amiga 500/1200 Pc.. Ja alaa käsittelevän kirjallisuuden/lehtien lukeminen....Liikun paljon luonnossa... Rannoilla, luonnossa. Nauttien tuulesta myrskystä,merestä, ukkosesta ja kuunnellen tuulen suhinaa puissa, sekä lehdissä. Pyöräilen ja rullaluistelen paljon sen minkä työltäni ehdin..

Historiaa: Perustin Atk alan yrityksen vuonna 1980 .Ensimäisenä vuonna investoinnit nousivat 100000 mk ja yrityksen liikevaihto oli silloin vajaa puoli miljoonaa markkaa .Vuonna 1985 laajensimme toimintaamme mm Aasian, Kuuban ja Naurusaarten markinoille liikevaihdon tuolloin noustessa noin 7 miljoonaan markkaan,1990 vienti alkoi vetämään, juuri kun Suomi oli ajautumassa syvimpään lamaan meillä meni hyvin,sillä investoimme muutamaan intialaseen tietotekniikka-guruun jotka tulivat halvemiksi kuin suomalaiset vastaavat jotka irtisanoimme välittömästi.

Investoimme myös IT/robotti teknologiaan ja irtisanoimme 20 työntekijää tarpeettomana koneen korvatessa heidät,pystymme lisäämään tuotantoa 80% laskemaan tuotteidemme hintoja, tuotanto kustannuksien laskiessa ja tulosten noustessa koneden tehdessä 24 tuntia vuorokaudessa työtä, vienti alkoi vetämään vauhdilla, näin ollen rahaa jäi käyttööni tuona vuonna uskomattoman paljon enemmän kuin koskaan ja sitä seraavana vuonna kansinkertaistimme voittomme koska olimma saaneet lateistomme investoinnit maksettua.Toisaalta joudimme palkkaamaa muutaman intialaisen hoitamaan tietotekniikkaa ohjelmistopuolelle hoitamaan laiteiston kunnossa pitoa ym, suomalaiset vastaavat ammattilaiset olisivat syöneet voittojamme reilusti enemmän.Näin ollen suosittelen mulle vastaaville yrittäjille selvittämään mahdollisuuksia ottaa palvelukseensa kolmansien maiden ammattilaisia jotka usein ovat ammatitaitoisempia ja ahkerampia työntekijöita kuin kotimaiset vastaavat, heille lakot ammattiliitot ym työseisaukset on vieras käsite .

Päätin tuolloin hieman hemotella itseäni, ostin uuden talon ,jossa 10 huonetta, uima-allas,yksityisen kotielokuvateatterin, auton (punainen jaguar koska Jerry Cotton oli nuorena minulle idoli). En tuolloin vielä aavistanut mihin kaikki johtaa. Tuolloin en vielä seurustellut vakituisesti niipä naisia pyöri aikalailla ympärilläni ja rahaa paloi paljon,viina virtasi ja naisten huvituksiin meni aikalailla rahaa.Ostin helle usen kauniita seksikkäitä alusasuja, kukkia, koruja ym jolloin rahani alkoivat huveta huolestuttavasti ja päätin aloittaa vakituisen suhteen, jonka jälkeen kulut laskivat dramaattisesti.

Yrityksen tuotannon kasvaessa palkkasimme jo vuonna 1991 20 uutta työntekijää ja laajensimme yrityksemme tietoliikenne-kaapelointi alalle.

Käsissämme on nykyjään koko Suomen kaapelointi tekniikka, suunnitelemme parhaillaan koko yrityksen saneeraamista,siirtämistä halvan tuotannon maihin,missä palkka kustannukset ovat halvempia, yrityksen voittojen maksimoimiseksi .

Olemme myös tarjonneet vanhoille työntekijöillemme mahdollisuuden siirtyä Kiinan,Pohjois-Korean,Kuuban sekä Indonesian tehtaille, näin ollen huolehdimme myös hyvin työntekijöistämme.jostain syystä työntekijöllä on ollut erimielisyyksiä tämä asian suhteen, työntekijöiden tyytymättömyys on asia josta olemme olleet suuresti hämmästyneitä yrityksen johdon keskuudessa.

Jatkossa meillä on tarkoitus investoida robotti teknologiaan, että voisimme tulevaisuudessa myös vähentää työvoimasta johtivia kustannuksia, toisinsanoen näin ollen yrityksen tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta. Olemme juuri listautuneet pörssiin ja Nasdaq indexsin noustessa se veti myös medän osakekurssit nousuun.

Olemme juuri nyt aloittaneet sijoittamaan yrityksemme voittoja ja optioita perusteollisuuden osakkeisiin, ja myös hajautettuun osake salkkuun,jossa geeni, lääke, robotti,mobiili teknologian osakkeita, juuri äseken sijoitimme Raision Bencol osakkeisiin noin miljoona markkaa ja uskomme että tulevaisuudessa tämä fuktionaalinen elintarvike tulee tavanomaisemmaksi kuluttajien keskuudessa, näin ollen osake kurssit näyttävät suotuisalta.

Ainoa huolen aiheemme yrityksessä on verotus, mutta toivomme että verotus poistuu tulevaisuudessa kokonaan tai lähes kokonaan ja näiltä osin, parantaisi yrityksen tulosta, ja käteen jäävien voittojen osuuksia .

Toivomme että hallitus ryhtyisi pikaisiin toimiin verotuksen poistamiseksi kokonaa suomesta jotta voisimme jatkaa myös suomessa yhtiö toimitaa nykysessä laajuudessaan.

 

......Tuo tilanne vuonna 2002....jatkoa seuraa terveiset täältä kiinasta nyt vuonna 2008

To be continue.......

kun olympialaisetkin on pidetty.

© 2002 Juha Gröning All Rights Reserved